Doeltreffend resultaat door succesvol teamwork!

Meer rendement halen uit de website

Conversie optimalisatie (CRO)richt zich op het verbeteren van de website met als doel meer rendement uit de bezoekers te halen. Dit is een continuproces van meten en verbeteren van de gegevens. Met gerichte analyses worden issues tijdig opgespoord. Hiervoor worden oplossingen aangedragen aan de hand van best practices. Deze verbeteringen worden geïmplementeerd en vervolgens geëvalueerd (bijvoorbeeld door middel van A/B tests).

Website-Dakcoating Helmond- Steenstra Media

Wat is conversieoptimalisatie?

Veel factoren hebben invloed op het gedrag van een online bezoeker van jouw website of webshop. Denk aan het webdesign, de techniek (WordPress CMS systeem) maar ook de kleur van de buttons, de inhoud van de content en de usability van een zoekfunctie of de stappen van een orderproces (van het plaatsen in de winkelmand tot de uiteindelijke afreken pagina). Door de prestaties in kaart te brengen (en paginavarianten op te zetten) weten we wat een bezoeker doet op een pagina.

Het is goed om te weten hoe een bezoeker naar je website navigeert maar het is zeker zo interessant waarom een bezoeker op die ene pagina weer weg gaat. Welke website-elementen verdienen extra aandacht en hoe gaan we die aanpakken? Dit hele proces noemen we conversieoptimalisatie: de website zo inrichten dat we het maximale uit een online bezoeker halen.

Waarom conversieoptimalisatie

Met conversie optimalisatie komen valkuilen op de website aan het licht. Met deze informatie wordt er gekeken waar verbeteringen mogelijk zijn voor het aantrekken van relevant verkeer naar de website. Relevant verkeer is immers kostbaar. Met conversieoptimalisatie kan je dan ook het maximale rendement uit een online bezoeker halen. Ook is de techniek van een website van belang ook al is dat de “onderkant van de motor”.

Wanneer de website verouderd is of de techniek niet meer up-to-date kan dat een rol spelen bij een conversie. Conversieoptimalisatie gaat verder dan alleen maar verbeteren van de website aan de voorkant. Het is van belang dat ook Google je website goed waardeert (SEO optimalisatie) en hoog positioneert waardoor er meer bezoekers naar de website navigeren.

 

 

Ties Steenstra-Steenstra-Media-reclame-internetbureau-someren-2021

Ook samenwerken voor doeltreffend resultaat?

Laten we het hebben over waar jouw kansen liggen en wat we samen kunnen bereiken. Neem contact met ons op en wij gaan op zoek naar de beste oplossing voor jouw project.

Ties Steenstra

Bel 06 144 11 812
of stuur een e-mail info@steenstramedia.nl