Doeltreffend resultaat door succesvol teamwork!

Wat is een SSL certificaat en waarom moet mijn website dit hebben?

Alles over het waarom, wat en hoe

Waarom een SSL certificaat

  1. De belangrijkste reden om een SSL certificaat op je site te installeren, is omdat je daarmee aan je bezoekers en klanten duidelijk maakt dat je de veiligheid en betrouwbaarheid van je website serieus neemt. Een website met SSL beveiliging herken je aan het groene slotje in de adresbalk en de letters https in plaats van http vooraan de url. De extra ‘s’ staat voor secure.
  2. Het kan zijn dat zo’n certificaat voor jou verplicht is. Want als je webpagina’s hebt waarop je bezoekers persoonlijke gegevens kunnen invullen,dan ben je in het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht het dataverkeer tussen die pagina’s en je bezoekers te beschermen via SSL.
  3. Een derde reden is dat de Chrome-browser (van Google) tegenwoordig een site die geen SSL certificaat heeft, aanmerkt als onveilig. je bezoekers haken misschien wel af als ze zien dat Chrome je site aanmerkt als niet-veilig, en dat wil je natuurlijk niet.
  4. Een laatste argument voor een SSL beveiliging ten slotte, is dat je hierdoor hoger scoort in de Google-zoekresultaten.

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL certificaat is een bewijs van een derde partij dat een paar gegevens die betrekking hebben op je domeinnaam zijn geverifieerd. Welke gegevens dat precies zijn hangt van het type certificaat af, maar je moet denken aan wie de eigenaar is van die domeinnaam, en – als de website-eigenaar een bedrijf is – onder welke naam en rechtsvorm dat bedrijf is geregistreerd. Ook zorgt deze partij ervoor – als het certificaat eenmaal op een website is geïnstalleerd – dat alle gegevens die heen en weer worden gestuurd tussen de site en de bezoekers ervan versleuteld worden.

Hoe kom je aan een SSL certificaat?

Een SSL certificaat moet worden afgegeven door een instantie die daartoe bevoegd is. Wij nemen deze zorgen uit handen en regelen de verdere afhandeling.

Ties Steenstra-Steenstra-Media-reclame-internetbureau-someren-2021

Ook samenwerken voor doeltreffend resultaat?

Laten we het hebben over waar jouw kansen liggen en wat we samen kunnen bereiken. Neem contact met ons op en wij gaan op zoek naar de beste oplossing voor jouw project.

Ties Steenstra

Bel 06 144 11 812
of stuur een e-mail info@steenstramedia.nl