Doeltreffend resultaat door succesvol teamwork!

Natuurlijk wil je een goede positie met jouw website score in Google, maar waarom staat nu net die ene concurrent een plaats hoger? Google bepaald haar eigen regels en deze zijn niet in geschreven tekst terug te vinden. Bij Steenstra Media doen wij er alles aan om voor onze klanten een zo hoog mogelijke ranking te behalen!

Zoals ik al eerder schreef is het plaatsen van goede content en de juiste zoekwoorden een must! Voordat je volledig in gaat zetten op de juiste zoekwoorden is het handig en raadzaam om eerst een goed zoekwoordenonderzoek te doen. Welk product/dienst wil je aanbieden? Een voorbeeld heb ik gemaakt voor een bakker.

Welk zoekopdracht past bij mijn website?

Het woord bakker is waarschijnlijk de eerste gedachte om op gevonden te worden, bakker heeft maandelijks gemiddeld 40.500 zoekopdrachten en Nederland telt 1760 bakkers (laatst bekende gegevens). In ieder dorp is een bakkerij te vinden en de concurrentie is groot. Google werkt met lokale zoekopdrachten en daarom is de kans groot dat Google jou in de regio een vooraanstaande positie geeft.

Om enkel op bakker in te zetten beperkt jou resultaat in Google.  Het woord bakkerij heeft een zoekvolume van 18.100 per maand, met minder concurrentie, een kans om aan te grijpen om meer mensen naar jouw website te trekken. Het gebruik van synoniemen vergroot de kans om gevonden te worden in allerlei zoekmachines!

Maak je zoekwoord specifiek

Hoe specifieker jou zoekwoord, hoe groter de kans op resultaat. Ben je bijvoorbeeld een banketbakker (zoekvolume  4.400) dan is de kans groot dat je beter gevonden wordt dan enkel jezelf als bakker te presenteren (concurrentie en zoekvolume vele malen groter).

Ga op vervolg pagina’s inzetten op onderwerpen die met jouw bedrijf te maken hebben, dan spreid je de kansen om goed gevonden te worden. Denk bijvoorbeeld aan een bakker die gebak verkoopt. Gebak wordt maandelijks 5.400 keer gegoogled, waarbij je heel specifiek inzet op jouw product!

Als laatste kun je dan nog inzetten op het product zelf; tompouce (6.600 maandelijkse zoekopdrachten) waarbij de concurrentie laag is!

Zoekwoordenonderzoek door Steenstra Media

Een goed zoekwoordenonderzoek is erg belangrijk om je vindbaarheid in zoekmachines te vergroten. Deze zoekwoorden dienen we goed te implementeren in de website. Enkel het zoekwoord vermelden om de website doet niets met de vindbaarheid in Google.

Wil je een goede vindbaarheid van jou product in verschillende zoekmachines? Dan is het belangrijk om een goede website te laten maken die van alle nieuwste technieken en een goede opbouw is voorzien.

Ties Steenstra-Steenstra-Media-reclame-internetbureau-someren-2021

Ook samenwerken voor doeltreffend resultaat?

Laten we het hebben over waar jouw kansen liggen en wat we samen kunnen bereiken. Neem contact met ons op en wij gaan op zoek naar de beste oplossing voor jouw project.

Ties Steenstra

Bel 06 144 11 812
of stuur een e-mail info@steenstramedia.nl